måndag 19 november 2018

Cinder - en apokalyptisk Askungesaga

Nya Bejing har en skicklig mekaniker som heter Cinder. Hon kan fixa nästan vilket android eller svävarproblem som helst. När prinsen av hela kejsardömet behöver hjälp med en hemlig reparation söker han upp henne på marknaden. Vad han inte vet är att hon är cyborg, det vill säga inte helt mänsklig i världens ögon. Cinders styvmor behandlar henne som slav och tvingar av henne alla pengar som mekanikerjobbet inbringar.
Cinder drömmer om att fly och kommer närmare och närmare att få den drömmen uppfylld när hon hittar en klenod från urtiden. En bil som hon börjar reparera.
Men pesten som härjar i världen gör det svårare. Och att prinsen verkar gilla henne (och hon honom, om sanningen ska fram!).
Att drottningen på månen dessutom försöker kuva hela mänskligheten gör saker krångligare än krångligast!

Jag tyckte att det här var en smart uppdatering av Askungesagan. Den var verkligen inte förutsägbar! Så många vindlande turer som handlingen tar läsaren på! Den hade kanske kunnat vara lite snärtigare, alltså ha lite högre tempo för man stod liksom och stampade och väntade på att balen skulle börja. Men det kanske har att göra med att det är början på en serie. och man vill definitivt läsa fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar