onsdag 13 januari 2016

Skärvor av J

Sara och hennes kompis Erik, som hon är hemligt kär i, ska ut en kväll och kolla in en forntida gravplats. Erik är intresserad av av det okända, som att ta kontakt med de döda genom seanser. De kommer aldrig fram till platsen för seansen, för Saras ex-bästis Julia, som hon inte umgåtts med på hela högstadiet hör helt plötsligt av sig och hänger på. Hon tror inte alls på det övernaturliga och får till och med Sara med på att spela kursgården för medium som de passerar ett spratt. Tv-personliheten Kåre tar det inte alls som ett skämt, utan hotar både Erik, som inte varit inblandad, och tjejerna.
Efteråt är ingen sugen på att åka vidare och Erik skjutsar hem båda två, men först Sara.
Dagen efter visar det sig att Julia är försvunnen. Har hon stuckit till London som hon längtade efter? Eller har hon varit med om något fruktansvärt? För varje dag som går är det mindre och mindre chans att hon kommer att hittas vid liv. Och Erik var den sista som såg henne vid liv. Är han inblandad? Sara försöker få ihop sin bild av Julia från barndomen med den Julia som omvärlden har upplevt de senaste åren.
Skärvor av J är trevlig att läsa. Den har sin spänning. Men det långsamma tempot och tonvikten vid Saras personliga växt gör den till lika mycket en utvecklingsroman som min kollega Anna (länka till bibblioanna.blogspot.com) så klarsynt formulerade det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar