onsdag 16 maj 2018

Kapitelböcker för F-klass och Ettan


En myras liv

Myran (som egentligen heter Morgan) går förskoleklass och det här är en berättelse från hans liv. Och hur det är att gå på kalas och vara pirrig. Han undrar också varför hans föräldrar pratar engelska med varandra hela tiden och varför det verkar som att de inte kan komma överens om någonting alls.




 Hedvig!

Hedvig bor på landet men ska precis börja skolan. Det ska bli skönt att träffa kompisar ofta, för hittills har det inte hänt så mycket där hon bor. Men nog händer det grejer där Hedvig drar fram. För hon kan inte riktigt hålla fingrarna i styr.
Jag önskar att det här fick bli en klassiker och läsas av alla. För Hedvig är så rolig! Bara lita på mig och läs högt, för det är sådan igenkänning på när hon råkar plocka blommor på fel ställe och inte är peppad på friluftsdag.

Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen

Det finns en familj som heter Knyckertz i efternamn. Pappa Bove, Mamma Fia, storasyster Kriminellen och hunden Bove kan inte låta bli att stjäla. Men lillebrorsan Ture vill leva ärligt. Mer än något annat önskar han sig en gigantisk godisklubba. Men kan familjen skaffa en sådan utan att sno den.
Mycket rolig och snabbläst!








Världens mesta Ester

Den här är så spännande och fin!
Signes nya klasskompis är spännande att leka med. Hon får gå hem själv efter skolan och gör saker som ingen annan skulle våga. Hon säger att hennes mamma jobbar som skådespelare i Hollywood och att hon har en katt. Men Signe undrar om allt verkligen är sant som Ester säger. Och varför är kompisen hemma själv så mycket.

Både hjärtknipande dramatiskt och vardagligheter att känna igen sig i. Toppenbok! Särskilt om man precis börjat skolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar